Inloggen ledenx
Total Medical Support met E.H.B.O. en Medisch personeel aanwezig op diverse evenementen. o.a. Free Your Mind Festival in Arnhem en Festivaart en Huntenpop in Ulft.
De vaste leverancier van de Medische Dienst in het grootste theater van Nederland

Nieuwe erkende opleidingen basis en acutezorg bij alcohol en drugsincidenten

Nieuwe erkende opleidingen basis en acutezorg bij alcohol en drugsincidenten

In toenemende mate krijgen we als samenleving meer te maken met overmatig gebruik van alcohol en drugs. Niet alleen tijdens hulpverlening op velerlei evenementen, maar ook steeds vaker in het publieke domein en in de verslavingszorg. Alcohol- en druggebruik kan problematische vormen aannemen en leiden tot ernstige verstoringen in de gezondheid van het slachtoffer.

 

In het nieuws is steeds vaker aandacht voor alcoholgebruik op jongere leeftijd en nieuwe gewoonten zoals 'bingedrinking' of 'comazuipen'. Met name op jonge leeftijd kunnen de gevolgen van alcohol- en druggebruik voor de ontwikkeling van de jongvolwassenen ernstig zijn.

 

Snel en verantwoord reageren in geval van een alcohol- of drugsincident kan levens redden. Acute Zorgverleners moeten dan ook weten hoe te handelen bij dergelijke incidenten.

 

Horecamedewerkers, politiefunctionarissen, ambulancepersoneel, huisartsen en zorgprofessionals en met name ook evenementen zorgverleners zijn voorbeelden van personen die te maken kunnen krijgen met de gevolgen van overmatig alcohol en drugsgebruik.

 

De opleiding “Acute Zorgverlener / Verpleegkundige bij Alcohol- en Drugsincidenten’, voorziet in de groeiende behoefte aan kennis, acute vaardigheden voor wat betreft het herkennen van een middelengebruik en combinatiegebruik.

 

Als NIKTA erkend opleider biedt St. Total Medical Support deze erkende opleidingen aan.  Mail ons voor meer informatie en mogelijkheden!


Terug naar het nieuwsoverzicht