Inloggen ledenx
Total Medical Support aanwezig bij alle concerten in het GelreDome met E.H.B.O. en Medisch personeel. Ook tijdens de op- en afbouw periodes rondom deze evenementen.
De vaste leverancier van de Medische Dienst in het grootste theater van Nederland

Eerste groep evenementenzorg hulpverleners ontvangen certificaat Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten

Eerste groep evenementenzorg hulpverleners ontvangen certificaat Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten

Elk evenement verdient passende (medische) evenementenhulpverlening

 

Je kunt je voorstellen dat de vergunningseisen ten aanzien van evenementenzorg bij een dorpsbraderie heel anders zijn dan bij een dance-event. Vandaar dat NIKTA en St. Total Medical Support in nauwe samenwerking met deskundigen op het gebied van (medische) evenementenhulpverlening een aantal certificatie regelingen heeft ontwikkeld en hierdoor passende evenementenzorg kan bieden op diverse evenementen in en rond Arnhem.

 

Met de invoering van de VNEZ (Veldnorm Evenementenzorg) als formele standaard, wordt de kwaliteit van zorg op evenementen bevordert en de kans op fouten gereduceerd.  De invoering van de VNEZ vormde voor STMS (St. Total Medical Support) als vaste uitvoerder van de Medische Dienst in het GelreDome en bij Vitesse en diverse grote evenementen in de regio Arnhem de aanleiding om specifieke erkende evenementenzorg opleidingen te gaan aanbieden voor haar werkzame vrijwilligers. Door aan te sluiten bij de NIKTA komt er eindelijk duidelijkheid voor iedereen in de evenementenbranche: organisatoren van evenementen, evenementenzorgorganisaties (EZO’s), gemeenten, GHOR’s en hulpverleners binnen de evenementenzorg.  Men hoeft zich niet meer af te vragen wat het zorgniveau is en wat je kan en mag verwachten van deze hulpverleners.

 

Op 6 oktober a.s. ontvangen de eerste groep evenementenzorghulpverleners van STMS hun certificaat: Acute Zorg bij Alcohol en drugsincidenten. Met deze eerste groep hulpverleners laat STMS als evenementenzorgorganisatie zien dat zij het belang inziet van goede evenementenzorg en onderschrijft daartoe de veldnorm: adequate evenementenzorg die is afgestemd op de specifieke omstandigheden en risico’s van een evenement.

 

Wanneer alcohol en drugs gerelateerde aandoeningen ter plaatse behandeld kunnen worden, wordt hiermee de reguliere zorgcapaciteit (ambulance, ziekenhuis) ontlast. Aan de hand van een theorie- en praktijkexamen wordt vastgesteld of de deelnemers competent zijn. Als zij geslaagd zijn, ontvangt hij/zij het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat.

 

 


Terug naar het nieuwsoverzicht