Inloggen ledenx
Veel teamleden van Total Medical Support doen tevens diensten op de mobiele trauma-units van de K.N.M.V en zijn dus ook veel aanwezig bij kleine- en grote motorsportevenementen in Nederland.
De vaste leverancier van de Medische Dienst in het grootste theater van Nederland

Trimbos

Drugs worden regelmatig in verband gebracht met ernstige gezondheidsverstoringen zoals vergiftigingen of ongelukken. Maar hoe vaak komen (ernstige) incidenten met bijvoorbeeld XTC, GHB of paddo’s eigenlijk voor? Daarop geeft de monitor Drugsincidenten (MDI) zicht. Met deze monitor houdt het Trimbos-instituut sinds 2009 actuele gegevens bij over aard en omvang van drugsgerelateerde gezondheidsincidenten in Nederland. Deze monitor wordt uitgevoerd in opdracht van de minister van VWS.

 

Total Medical Support is als peilstation verbonden aan de MDI. Op alle evenementen waar wij aanwezig zijn en waar zich drugsincidenten voordoen zal anoniem een aantal gegevens verzameld worden.

Door het volgen van trends en op die manier mogelijk opsporen en uitwisselen van actuele gegevens over drugs en drugsincidenten wordt er input geleverd voor deskundigheidsbevordering van onze hulpverleners. Bijvoorbeeld over (nieuwe) drugs op de markt, vervuilingen en de risico’s daarvan, en over het herkennen en behandelen van drugsincidenten. Door deel te nemen aan dit netwerk kan Total Medical Support er mede voor zorgen dat de schade zoveel mogelijk beperkt blijft in acute situaties.