Inloggen ledenx
Veel teamleden van Total Medical Support doen tevens diensten op de mobiele trauma-units van de K.N.M.V en zijn dus ook veel aanwezig bij kleine- en grote motorsportevenementen in Nederland.
De vaste leverancier van de Medische Dienst in het grootste theater van Nederland

Kinderreanimatie (basiscursus)

Deze cursus richt op de reanimatie van kinderen en baby's. Naast onze reguliere cursus reanimatie die zich richt op volwassenen, is het aan te bevelen om de techniek van kinderreanimatie bij kinderen en baby's aan te leren. Bent u beroepsmatig, of via vrijwilligerswerk in een omgeving waarin u geconfronteerd kan worden met kinderen in nood, dan is deze cursus interessant voor u, maar ook voor ouders/verzorgers.

 

Doelgroep

Ouders en oppasouders, gastouders, personeel kinderopvang en kinderdagverblijven en hulpverleners. Volwassenen die willen leren om levensreddende handelingen en een reanimatie te kunnen uitvoeren bij baby's en kinderen in het geval van een noodsituatie.

 

Inhoud cursus

In de cursus kinderreanimatie leer je hoe je rekening moet houden met het feit dat een kind of baby fysiek kleiner is dan een volwassene. Een baby/kind dient bij een levensreddende handeling op een andere wijze benaderd te worden. En daarnaast komt aan de orde dat een circulatiestoornis bij kinderen vaak een andere oorzaak heeft dan bij volwassenen. Onze kinderreanimatiecursus richt zich voornamelijk op het praktisch handelen.

 

Leerdoelen

De KInderreanimatieinstructeur (PBLS) leert u de stappen die je moet nemen als je wordt geconfronteerd met een hartstilstand bij een baby of kind.

 

  • Benadering van een bewusteloos kind;
  • Uitvoering van borstcompressie (Hartmassage) en beademing;
  • Gebruik van een AED (automatische externe defibrillator);
  • Stabiele zijligging;
  • Het verhelpen van een dreigende verstikking.

Het docententeam

Deze cursus wordt gegegeven door een ervaren kinderreanimatie (PBLS) instructeur. Onze instructeurs beschikken over de certificering van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). De cursus wordt afgesloten met een examen waarbij de deelnemer getoetst wordt op zijn praktische vaardigheden. 

 

Cursustijd

De cursus duurt 1 dagdeel (4 uur).