Inloggen ledenx
Total Medical Support aanwezig bij alle concerten in het GelreDome met E.H.B.O. en Medisch personeel. Ook tijdens de op- en afbouw periodes rondom deze evenementen.
De vaste leverancier van de Medische Dienst in het grootste theater van Nederland

Cursus: Medissch Assisterende Handelingen in de Spoed- en Evenementenzorg


Binnen de evenementenzorg zie je steeds meer een gezamenlijke inzet van eerstehulpverleners en zorgprofessionals. Voor de eerstehulpverlener en evenementenzorgverlener is het belangrijk dat hij de spoedzorgprofessional kan assisteren.

 

Deze module is erg geschikt voor hulpverleners op evenementen en als aanvulling op de opleiding Acute Zorg Alcohol & Drugs Incidenten. Op steeds meer (risico)evenementen is een verzwaring van de medische inzet. Daarbij wordt nadrukkelijk gevraagd om kennis en vaardigheden van ‘Medisch Assisteren’.

In de certificatieregeling ‘Medisch Assisterende Handelingen'  is de assistent als zodanig opgenomen. Het is daarbij van het allergrootste belang dat de desbetreffende handelingen worden uitgevoerd zoals bedoeld wordt met ‘Assisterende Handelingen’. Dus ‘slechts’ assisterende handelingen uitvoeren. Het is niet de bedoeling dat men verder gaat dan ‘assisteren’. ‘Klaarleggen’ is dus klaarleggen, en niet het bedienen/toepassen. ALS-handelingen zijn vaak voorbehouden handelingen en die mogen alleen door zorgverleners worden uitgevoerd die zijn opgenomen in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Je moet dan denken aan (spoed)zorgprofessionals werkzaam in een SEH, IC of Ambulance omgeving.

 

De opleiding Assistent Advanced Life Support bestaat uit een aantal dagdelen gevolgd door door een theoretisch- en praktisch examen. De docenten zijn afkomstig uit de acute zorg verlening.

 

Onderwerpen in deze module:

 • -  ABCDEF-methodiek (DR.C.ABCDE) binnen de evenementenzorg

 • -  Trauma- en evenementenzorg

 • -  Preventie van letsel(s)

 • -  Primary Survey en secondary survey

 • -  Assisterende interventies in de Advanced Life Support (Spoedzorg):

 •  

  o Zuurtof klaarmaken
  o Klaar maken van infusie
  o Klaar maken van medicatie
  o Aansluiten van de patientenmonitor voor bewaking vitalefuncties 
  o Assisteren bij een intubatie en airway-management.
  Assisteren bij reanimatie in ALS-setting


  Toetsing en certificering

   

  Het praktijkexamen bestaat uit een profcheck (casus met LOTUS) en telt voor 50% mee in de uitslag van het volledige examen.
  Na het volledige examen (theorie en praktijk) ontvangt de deelnemer een certificaat van vakbekwaamheid voor het vakbekwaamheidsprofiel ‘Assistentie ALS’. Door accreditatie van de certificatie-instelling op basis van de norm ISO 17024, beschikt de certificaathouder over een kwalificerend document dat internationaal wordt geaccepteerd.